Τα Κύθηρα

Τα Κύθηρα ανήκουν στα Ιόνια νησιά (Επτάνησα) και βρίσκονται νότια της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, από τον αφρό των κυμάτων στις ανατολικές ακτές των Κυθήρων γεννήθηκε η Αφροδίτη. Το νησί έχει έκταση 284 τ. χλμ. και πάνω από 60 χωριά, τα οποία ενώνονται με ένα καλό και εκτεταμένο δίκτυο ασφαλτόδρομων.

Τα Κύθηρα έχουν μια παλιά και πλούσια κουλτούρα. Επισκεφτέιτε τις σπηλιές από την Μινωική περίοδο, τις πολλές Βυζαντινές εκκλησίες, τα Βενετσιάνικα κάστρα στην Χώρα, στον Αβλέμονα και στην Κάτω Χώρα. Αγροπερπατήστε στα γραφικά στενάκια της πρωτεύουσας του νησιού (Χώρα). Και μην ξεχνάτε να πάτε την Κυριακή το πρωί στο παραδοσιακό παζάρι του Ποτάμου, που οι ντόπιοι πουλάνε τα βιολογικά προιόντα τους. Οι διακοπές σας στα Κύθηρα είναι πλήρεις, μετά την βόλτα σας στους καταρράκτες και νερόμυλους του Μυλοποτάμου, και απολαύστε την φανταστική θέα από την πλατεία των Μητάτων και πιέστε τα γλυκύτατα νερά των 7 πηγών του Καραβά.

Οι φυσιολάτρες βρούνε στα Κύθηρα ότι επιθυμούν: εντυπωσιακά λαγκάδια, πανέμορφες πλαγιές με λουλούδια, σπάρτο και ρείκι, τις ειδυλλιακές παραλίες, τα αρπακτικά πουλιά και την παντού-υπάρχουσα ηρεμία.

Θα φθάσετε στα Κύθηρα εύκολα, είτε αεροπορικώς από την Αθήνα είτε ακτοπλοικώς από τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο ή από την Νεάπολη, Λακωνίας.

Στα Κύθηρα δεν υπάρχουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και για αυτό το λόγο το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο της Panayotis Rent a Car – Motorent είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε το νησί μας. Ένα αυτοκίνητο ή ένα δίκυκλο που σας δίνει την ελευθερία για να απολαύσετε άψογα τις διακοπές σας.